Home Carl Brenders

Carl Brenders

Carl Brenders' wildlife art is topkunst. Deze Belgische kunstenaar is wereldberoemd in de Verenigde Staten, maar weinig gekend in onze streken. Carl verbeeldt de natuur, met eindeloos veel details, tot tactiele, hyperrealistische composities. “I want to capture the perfection of nature,” zegt hij er zelf over.

Wildlife Art ‘Not for Sale’

Bij Early Birds Art Gallery vonden we het dringend tijd dat ook de Lage Landen kennismaakten met Brenders’ gedetailleerde en levensechte schilderijen van dieren in het wild. Missie geslaagd tijdens de vernissage ‘Not for Sale’ op 16 februari 2020. We verkochten geen enkel werk. Toch vonden wij het prachtig. De stukken die we toonden boden onze bezoekers een museale beleving. Het hoeft dus niet altijd over verkopen te gaan bij Early Birds Art Gallery.

Carls (°1937) volledige oeuvre is uitverkocht en zijn schilderijen schitteren in verzamelingen overal ter wereld. Carl zelf beschikt zelf nog over vier werken die bedoeld zijn als nalatenschap voor zijn familie. En die schilderijen waren te bewonderen in Knokke.

Naast topkunst was het een avond vol fijne ontmoetingen, met oude bekenden en nieuwe contacten. Een van onze bezoekers was bijvoorbeeld de persoon die Carl in de jaren 70 hielp met zijn lancering in de VS. Op dit soort evenementen leren we niet alleen meer over mensen, maar ook over ‘onze’ kunstenaars!

I want to capture the perfection of nature.

Kunstwerken

Exposities

Early Birds Knokke 20200216 - 20200315

Not For Sale by Carl Brenders

Carl Brenders Wildlife Art is topkunst. Carls (°1937) volledige oeuvre is uitverkocht en zijn schilderijen schitteren in musea en verzamelingen overal ter wereld. En toch zijn er weinig Belgen die hem kennen. Carl beschikt nog over vijf werken die bedoeld zijn als nalatenschap voor zijn familie. Early Birds Art Gallery toont deze werken in Knokke, een unieke gelegenheid, omdat ze voor het eerst in België te bewonderen zijn tijdens de tentoonstelling NOT FOR SALE.

lees meer
RDM Onderzeebootloods 20170330 - 20170402

Rotterdam Art Fair

Rotterdam Art Fair vindt dit jaar plaats van 30 maart t/m 2 april. Tijdens de beurs wordt een grote diversiteit aan collecties gepresenteerd. Van precolumbiaanse kunst, via Chinese terracotta paarden en middeleeuwse objecten tot moderne schilderijen en beeldhouwkunst.

lees meer