Home Kunstenaars Ellen Marie

Ellen Marie

Ellen Marie Moysons werd in 1994 geboren en groeide op in Kampenhout, België. Haar initiële ambitie om schrijver te worden, bracht haar op 14-jarige leeftijd in contact met de Belgische kunstenaar Kaat Tilley, die haar aanzette om te beginnen tekenen en schilderen.

Van 2013 tot 2014 studeerde Ellen Marie schone kunsten aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, en zette haar opleiding verder aan de prestigieuze Barcelona Academie waar tekenen, schilderen en beeldhouwen worden aangeleerd volgens de traditionele principes van de Renaissance. In 2017 studeerde ze af in het teken en schilder progamma, waarop ze door de academie werd gerecruteerd als lerares. In 2019 hield Ellen Marie haar eerste solo expositie in haar thuisland en sindsdien wordt haar werk internationaal geëxposeerd. De kunstenares woont en werkt momenteel in Antwerpen.

Het oeuvre van Ellen Marie kan worden beschreven als dynamisch, expressief en vol leven. Enorm geïnspireerd door dans en beweging, creëert ze complexe composities van menselijke figuren die door abstracte, buitenaardse ruimtes lijken te zweven. Soms intiem verstrengeld, soms in het midden van kwellende gevechten of explosieve dans scènes. In deze werken op grotere schaal onderzoekt ze de verschillende dynamieken die tussen mensen bestaan. Zonder een vooropgezet plan, laat ze de composities toe om onthult te worden met elk lichaamsdeel, tot een harmonieus geheel zich vormt. Parallel aan deze groep werken, is er een tweede reeks in ontwikkeling waarin haar figuren alleen en diep in gedachten verzonken worden getoond, klem tussen mystieke werelden en etherische atmosferen. Gaand van het goddelijk tot het dagdagelijkse, verdiept haar werk zich in de tragedie van het menselijk bestaan.

Kunstwerken