Home Kunstenaars Marc Mylemans

Marc Mylemans

Marc Mylemans werd doorheen de jaren een gepassioneerd colorist. De laatste jaren hebben de vergezichten plaatsgemaakt voor meer focus en detail en net weer niet.

Marc Mylemans werd doorheen de jaren een gepassioneerd colorist. De laatste jaren hebben de vergezichten plaatsgemaakt voor meer focus en detail en net weer niet.

Zuivere schilderkunst, maximaal kleuren

Na zijn opleiding aan de academie van Heist-op-den-Berg toonde hij voor het eerst zijn impressionistische schilderijen in 1987. Zoals een beeldhouwer een beeld opbouwt, zo maakte Marc zijn schilderijen eigenhandig. Hij zocht het beste linnen, construeerde zijn eigen frames en kookte zijn grondingen om de juiste hechting te bekomen voor de olieverf. Die ondergrondse structuur was een dankbare drager voor de zachte kleurzetting. Als natuurliefhebber is steeds de drang aanwezig geweest om dit te vertalen op canvas.

Kunstcriticus Frans Boenders schreef volgende tekst over het oeuvre van Mylemans: “Het paradijs is voor de duur van een schilderij neergedaald op doek. Het toont zich in aaneengekoekte verfklodders, opeengehoopte geligheid, uiteenspattend rood en hevig blauw. Mylemans’ maximalistische, jubelende aanpak van verf, penseelvoering en kleurintensiteit zorgt voor eerbied voor, en voortbestaan van, het geheim. Wat er precies in het landschap te zien valt, zien we juist niet. We zien de natuur in haar sterkst gesynthetiseerde gestalte. Wat we zien is de herinnering aan een zien, de worsteling met een herinnering of een reeks herinneringen.”

Aaneengekoekte verfklodders, opeengehoopte geligheid, uiteenspattend rood en hevig blauw, wat er precies in het landschap te zien valt, zien we juist niet.

Kunstwerken

Exposities

Grenslandhallen, Hasselt 20170209 - 20170213

Antiques Art Fair Hasselt

Voor de 32ste keer strijkt de Kunst- en Antiekbeurs neer in de Grenslandhallen in Hasselt. 70 gespecialiseerde antiekhandelaars en kunstgalerieën uit België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Schotland etaleren er een gevarieerd aanbod.

lees meer