Home Exposities Expo Bernard Buffet – Mark Dedrie
Inschrijven
Data
06 - 30 August 2021
Location
Early Birds Knokke
Contact details

Expo Bernard Buffet – Mark Dedrie

 

Exclusief en voor de eerste keer tonen we olieverfschilderijen én een collectie bijzondere litho’s, zowel in kleur als zwart wit, van de Franse topkunstenaar Bernard Buffet. Deze grote Franse Meester (1928 – 1999) is internationaal bekend. Zijn stillevens, naakten, melancholische zelfportretten, droevige clowns, Parijse stadsgezichten en landschappen zijn doorheen zijn loopbaan consequent geschilderd in een zeer herkenbare figuratieve stijl.

Michel Estades, zaakvoerder Galerie Estades, specialist in het werk van Bernard Buffet én partner van Early Birds Art Gallery: “naar het werk van Bernard Buffet is een enorme vraag. Elke dag bellen er wel geïnteresseerde mensen naar onze galeries voor informatie!”

Een zeer productieve coronatijd en het feit dat we verschillende werken uit buitenlandse galerieën hebben ‘gerepatrieerd’, maakt dat we het grootste overzicht van bronzen sculpturen van Mark Dedrie ooit tonen bij Early Birds Art Gallery. Futen, steenuilen, papegaaiduikers, bijeneters, ijsberen, hazen en konijnen, we stelden een mooie expo samen. Een unieke kans voor de liefhebbers van Marks werken en ook voor wie er kennis mee wil maken! Ook te bewonderen: ‘Grouse’ die vorig jaar in het Briscoe Western Art Museum stond, ‘Let’s Dance’, twee sierlijk dansende vogels, en ‘Zwaardkolobrie I’, het beeld dat de eerste museumaankoop (in het Woodson Art Museum in Wausau) voor Mark betekende. Van dat beeld tonen we het laatste exemplaar! 

Mark Dedrie ontmoeten? Dat kan! Hij is aanwezig in de galerij op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 augustus.