Home Exposities Expositie Tim Flach
Inschrijven
Data
05 August - 05 September 2022
Location
Contact details

Expositie Tim Flach

Wie is Tim Flach?

Flach studeerde Fotografie en Schilderkunst aan het Central Saint Martins College of Art and Design. Het was tijdens zijn studies dat hij zijn fascinatie voor de dierenwereld ontdekte toen hij een fotoreeks maakte in de Londense Zoo. Na zijn opleiding begon hij zijn carrière als commercieel fotograaf en werkte onder andere voor Adidas, Cirque du Soleil en Jaguar. Zijn foto’s werden gepubliceerd in National Geographic, The New York Times Magazine en de Sunday Times. Zijn werk is te vinden in tentoonstellingen en kunstgalerijen over de hele wereld, van Japan tot in de V.S.

Flach werkte door de jaren heen aan verschillende fotoreeksen, die hij bundelde in populaire boeken. Hij deed zeven jaar over zijn eerste reeks; Equus (2007). De tweede reeks, Dog Gods, volgde in 2010. In zijn derde uitgave, More Than Human (2012), werd Flach’s kenmerkende beeldtaal duidelijk. Hij toont de menselijke kant van dieren, om zo de mens dichter bij het dier te brengen. In zijn vierde boek Endangered (2017) legt de Brit de focus op zeldzame diersoorten, vaak met uitsterven bedreigd. Tijdens het maken van de reeks Endangered, raakte hij gefascineerd door de diverse vogelsoorten die hij in beeld bracht. Dat leidde in 2021 tot zijn meest recente boek en fotoreeks, Birds.

Nacht Van Het Zoute

Na twee jaar afwezigheid is de Nacht Van Het Zoute terug. Het belooft een extra feestelijke editie te worden want Early Birds Art Gallery opent een bijzondere expo van de wereldberoemde Britse dierenfotograaf Tim Flach. Het is een grote tentoonstelling met een dertigtal werken, waarvoor je anders naar het V.K. zou moeten reizen. De tentoonstelling in  toont een selectie van deze verschillende fotoreeksen en geeft een gebalanceerd overzicht van Flach’s carrière. En je krijgt de kans om de kunstenaar zelf te ontmoeten.