Home Actualiteit Nieuwe kunstenaar Jean-Pierre Maltèse

Bergen, vlaktes met lavendelvelden en wijngaarden, pittoreske dorpjes, bootjes op de Middellandse Zee in de meest intense kleuren. Jean-Pierre Maltèse is een van de grootste coloristen van onze tijd. Met zijn doeken beschrijft hij de Provence niet, hij suggereert, roept emoties in het leven en prikkelt de verbeelding.

Maltèse werd geboren in Tunesië en bracht zijn vroege jeugd door in Noord-Afrika. Hij studeerde aan de Beaux-Arts van Toulon en La Seyne en raakte bevriend met de schilders van de Toulon-school. Vandaag is hij een belangrijke kunstenaar binnen de hedendaagse Provençaalse school.

Zijn werken stralen moderniteit en harmonie uit. Hij verwijdert verf om figuren, objecten en bomen te onthullen. Het is zijn signatuur. Zijn creaties zijn altijd gebaseerd op een thema. De natuur is voor hem een permanente bron van verwondering. De platte kleurvlakken creëren de magie van scènes die worden opgewarmd door het zuidelijke licht.

Maltèse: “een schilderij vertelt een verhaal, hoe abstract ook. Het is het verhaal van zijn relatie met andere objecten, met de toeschouwer, en zijn eigen onderscheidende verhaal tussen de elementen waaruit het bestaat: de vorm, kleur, materiaal en grens.”