Home Schrijf je in voor de vernissage van ‘Animaliers’

Deux Guepards – Hélène Arfi                                                Le Miel N°5 – Michel Bassompierre                                               Little Hunter – Jos Dirix

Schrijf je in voor de vernissage van ‘Animaliers’

Early Birds Art Gallery nodigt je graag uit op de vernissage van ‘Animaliers’. Je bent van harte welkom op de opening op zaterdag 11 juni van 14 tot 18 uur.

We zijn al vele maanden enthousiast bezig met het voorbereiden van deze bijzondere tentoonstelling en we stellen je maar liefst vier nieuwe dierenkunstenaars voor! Animaliers of dierenkunstenaars zijn beeldhouwers en schilders die gespecialiseerd zijn in de weergave van dieren. Met Hélène Arfi , Michel Bassompierre , Jos Dirix en Greta Van Puyenbroeck hebben we een prachtig kwartet topartiesten overtuigd om hun werken samen tentoon te stellen in onze galerij. Het is een unieke gelegenheid om deze kunststroming te leren kennen – of verder te verkennen – en de dierenwereld op een bijzondere manier te ontdekken.

Programma opening tentoonstelling Animaliers

Vrijdag 10 juni

  • 19u – 22u: Private Diner* (enkel voor klanten en op invitatie)

Zaterdag 11 juni

  • 14u – 18u: Publieke opening en vernissage

Dit event is afgelopen, maar je kan onze expo nog tot 11 juli 2022 bezoeken op de Zeedijk in Knokke. Schrijf je hier in!

Benieuwd wie onze nieuwe kunstenaars zijn?


Hélène Arfi

De Française Hélène Arfi legt zich volledig toe op bronzen beelden die tegelijk een zeer dynamische uitstraling hebben en ook sierlijk en elegant zijn. In haar universum spelen wilde dieren de hoofdrol en in het bijzonder de vogels die ze zo graag observeert. De expressie van Arfi’s sculpturen wordt versterkt door haar nauwkeurige en impressionistische toets, het patina accentueert de energie in haar beelden.


Michel Bassompierre

Michel Bassompierre brengt brons en marmer tot leven. Zijn sculpturen van beren, paarden, olifanten en gorilla’s ontroeren, vooral door hun vriendelijke uitstraling en kenmerkende ronde vormen. Deze Franse kunstenaar is niet alleen een van de belangrijkste hedendaagse animaliers, Bassompierre slaagt er ook in om deze kunststroming resoluut te beïnvloeden met zijn heel eigen stijl.


Jos Dirix

Bronzen paarden en stieren waar de kracht en levendigheid van afspatten. Geen flauwe beelden, maar energieke Jos Dirix creaties. In Knokke ontdek je vanaf nu de werken van deze internationaal gewaardeerde animalier. Dirix is als dierenkunstenaar altijd op zoek naar de ultieme vorm. Hij is een meester in het creëren van spanning en dynamiek en legt een specifiek moment in het leven van zijn dieren vast in brons.


Greta Van Puyenbroeck

En last, but not least, Greta Van Puyenbroeck, volgens onze bescheiden mening, een van de beste Belgische animaliers. Van Puyenbroeck legt op een virtuoze manier haar dieren vast in brons met een unieke, subtiele gelaagdheid. Voor deze Belgische kunstenares bestaat er niets anders dan het beeld, het is de essentie.