Home Schrijf je in voor de avant-première van de tentoonstelling Timeless Sculptures van Mark Dedrie

Schrijf je in voor de avant-première van de tentoonstelling Timeless Sculptures van Mark Dedrie

Zeedijk – Het Zoute 742 is helemaal klaar om onze tentoonstelling Timeless Sculptures van Mark Dedrie op zaterdag 12 maart 2022 voor het publiek te openen. De opbouw is klaar, alle kunstwerken vonden hun plaats en ook onze cateraar staat te trappelen om je tijdens de vernissage te verwennen met lekkere drankjes en fijne hapjes.

Tijdens deze avant-première wordt ook het boek ‘Timeless Sculptures’ van Mark Dedrie gelanceerd. Timeless Sculptures is het vierde boek én tot nu toe het meest omvangrijke overzicht van het oeuvre van Mark Dedrie. Met 175 prachtige foto’s, van de nieuwe werken tot de klassiekers. Doorheen het boek vertelt Mark ook welke inspiratiebronnen zijn werk beïnvloeden, en zijn er verhalen van mensen die dicht bij hem staan.

We ontmoeten je graag op zaterdag 12 maart of zondag 13 maart vanaf 14u30. Mocht je je aanwezigheid nog niet bevestigd hebben, dat kan nog tot maandag 7 maart 2022. Kunstenaar Mark Dedrie zal tijdens dit weekend ook aanwezig zijn in onze galerij om jouw exemplaar van zijn boek te signeren.

Programma avant-première Timeless Sculptures

 

Zaterdag 12 maart

  • 10u – 14u: Smakelijke brunch* (enkel voor klanten en op invitatie)
  • 14u30 – 19u: Publieke opening en vernissage

Zondag 13 maart

  • 14u30 – 18u: Vernissage

Inschrijvingsformulier

Dit event is afgelopen. Neem gerust contact met ons indien je vragen of opmerking zou hebben.

Kan je de vernissage niet bijwonen? Wees niet getreurd, want onze expo loopt nog tot 11 april 2022 op de Zeedijk in Knokke. Schrijf je hier in! 

Mark is ook aanwezig om te signeren op 19 maart van 10u tot 13u en van 14u tot 18u. 

Boeklancering ‘Timeless Sculptures’ van Mark Dedrie

 

Mark Dedrie heeft het weekend van 12 en 13 maart veel te vieren. Niet alleen wordt hij 60 jaar op 11 maart, ook zijn boek ‘Timeless Sculptures’ wordt gelanceerd tijdens de vernissage. Het is al het vierde boek van Mark én tot nu toe het meest omvangrijke overzicht van zijn oeuvre.

 

Met 175 prachtige foto’s, van nieuwe werken tot de klassiekers, is het een echt unicum. Doorheen het boek vertelt Mark ook welke inspiratiebronnen zijn werk beïnvloeden en zijn er verhalen van mensen die dicht bij hem staan. Je kan jouw exemplaar ter plaatse aankopen voor 85 euro. Klanten krijgen het boek gratis.

Wie is Mark Dedrie?

Mark Dedrie is internationaal actief. Zijn sculpturen worden onder andere verkocht in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en het Midden-Oosten. Hij exposeerde al op verschillende uitzonderlijke locaties zoals de Koninklijke Botanische Tuinen in Londen en het Weltvogelpark in Duitsland. 

 

Mark werd ook al tweemaal geselecteerd voor de Amerikaanse museumshow “Art and the Animal” (in 2018 in Florida en in 2019 in Texas) en stelde in 2019 voor het eerst tentoon op “Birds in Art”, een museum- expositie die sinds 1976 elk jaar wordt georganiseerd in het Woodson Art Museum in Wausau. 

Deze expo toont enkel de beste hedendaagse artistieke interpretaties van vogels. Het beeld dat geselecteerd werd, de Zwaardkolibrie, kreeg trouwens een definitieve plek in de vaste collectie van het museum. Het comité selecteerde in 2020 opnieuw een beeld van Mark, ‘Let’s dance’, twee sierlijk dansende vogels. “Birds in Art” editie 2020 staat gepland van 12 september tot en met 29 november.