Home Actualiteit Schrijf je in voor de vernissage van de Expo Tim Flach!

Early Birds Art Gallery nodigt je uit voor de vernissage van onze nieuwe expo Tim Flach. Je bent van harte welkom tijdens de Nacht van het Zoute op vrijdag 5 augustus van 19u tot middernacht. Na twee jaar afwezigheid is de Nacht Van Het Zoute terug. Het belooft een extra feestelijke editie te worden. Zowel in onze galerij als bij de collega handelaars, kledingzaken en juweliers in het Zoute heerst er ‘knaldrang’.

Programma opening Expo Tim Flach

Programma opening Expo Tim Flach

  • Donderdag 4 augustus:
    Private diner (enkel op invitatie)
  • Vrijdag 5 augustus
    19u tot 00.00u: Publieke opening en vernissage tijdens de Nacht van het Zoute. Drinks by Flowers N Gin.

Schrijf je in

Schrijf je in:

Wie is Tim Flach?

Tim Flach is een Britse dierenfotograaf van wereldklasse. Zijn foto’s werden onder meer gepubliceerd in National Geographic, The New York Times Magazine en de Sunday Times. Zijn werk is te vinden in tentoonstellingen en kunstgalerijen over de hele wereld, van Japan tot in de V.S. Hij slaagt er als geen ander in om de gevoelige, sprekende kanten van zijn onderwerpen vast te leggen, om zo de toeschouwer te engageren. 

Zijn eerste reeks; Equus dateert van 2007. De tweede reeks, Dog Gods, volgde in 2010. In zijn derde uitgave, More Than Human (2012), werd Flach’s kenmerkende beeldtaal duidelijk. Hij toont de menselijke kant van dieren, om zo de mens dichter bij het dier te brengen. In zijn vierde boek Endangered (2017) legt de Brit de focus op zeldzame diersoorten, vaak met uitsterven bedreigd. 

Tijdens het maken van de reeks Endangered, raakte hij gefascineerd door de diverse vogelsoorten die hij in beeld bracht. Dat leidde in 2021 tot zijn meest recente boek en fotoreeks, Birds. De overzichtstentoonstelling bij Early Birds Art Gallery toont werken uit alle periodes van Flach’s indrukwekkende carrière.

Flowers N Gin

Het unieke resultaat van fleurist David Sels die al zijn botanische kennis en ervaring samenbrengt om er een heerlijke gin of alcoholvrije spirit mee te maken.