Home Kunstenaars Isabel Miramontes

Isabel Miramontes

Kijk je naar de sculpturen van Isabel Miramontes, dan zie je bewegingen, poses en impressies van het menselijk lichaam, uitgevoerd in brons met een zacht patina. Ze creëert fascinerende figuren, neem even de tijd om ze volledig in je op te nemen.

Isabel Miramontes (°1962) werd geboren in Santiago de Compostella en deze plaats van bedevaartstochten en Keltische geschiedenis fascineert haar nog altijd. De kunstenares groeide op In België, in Brussel, ze studeerde er en haalde haar onderwijzers diploma in Fine Arts aan het Instituut Sainte Marie. Vanaf 1988 studeerde ze verder aan de Fine Arts Academy van Saint-Gilles, en in de Patrick Pouillart’s studio, waar ze veel ervaring opdeed met het tekenen en schetsen van levende modellen. Ze volgde ook cursussen bij kunsthistoricus Gastón Fernandez.

Gesplitste stroken, spiralen en gedraaide vormen

Aan deze ervaringen hield ze de behoefte over om op elk moment van de dag de bewegingen, poses en impressies van het menselijk lichaam vast te willen leggen in schetsen. Haar vele schetsboeken zijn getuigenissen van de subtiele en opmerkende blik die zij op de wereld heeft. 

 

In 1994, in de studio van een bevriende artiest, ontdekte ze haar passie voor het beeldhouwen. Dit werd vanaf dan haar favoriete manier van uitdrukken. Ze haalt haar inspiratie uit de bewegingen en poses van het menselijk lichaam. Hiermee voegt zij een dynamische speelsheid aan haar eigentijdse beelden toe, een speelsheid die blijft interesseren. In haar beelden zie je vaak gesplitste stroken, spiralen en gedraaide vormen. Deze dynamische bewegingen in haar sculpturen staan in schril contract met de hoofden, die een statische uitdrukking hebben.

De mens in al zijn dubbelzinnigheid

De visuele taal van Miramontes representeert het menselijke wezen in alle dubbelzinnigheid: van zijn kracht en zwakheid, zijn geborgenheid en verlangen naar vrijheid, zijn dromen en triomfen. Haar fascinerende figuren – de synthese van vormen en gedachten – drukt de echtheid van het leven uit met zijn momenten van blijheid, maar ook van drama, verlatenheid en spanning.

 

Isabel Miramontes werk wordt tentoongesteld in exceptionele galerijen over heel Europa en haar sculpturen maken deel uit van talloze privécollecties.

Kunstwerken

Exposities

Early Birds Knokke 20211008 - 20211101

Isabel Miramontes – Jef Van Grieken

De visuele taal van Miramontes presenteert standvastig het menselijke wezen in alle dubbelzinnigheid van zijn kracht en zwakheid, zijn geborgenheid en verlangen naar vrijheid, zijn dromen en triomfen. Dit fascinerende figuur, de synthese van vormen en gedachten, drukt de echtheid van het leven uit met zijn momenten van blijheid, maar ook van drama, verlatenheid en spanning. Inderdaad een figuur die zeker weet te spreken tot iedereen in de diepte van zijn of haar wezen. Haar werk wordt tentoongesteld in exceptionele galerieën door heel Europa.

lees meer