Home Kunstenaars Simon Gudgeon

Simon Gudgeon

Sinds eind 2019 maakt de Britse kunstenaar Simon Gudgeon deel uit van Early Birds Art Gallery. De Brit liet zich voor zijn meest recente beelden inspireren door het menselijke lichaam. Door de bewegingen die het kan maken en de manier waarmee het emoties kan overbrengen.

Sinds eind 2019 maakt de Britse kunstenaar Simon Gudgeon deel uit van Early Birds Art Gallery. De Brit liet zich voor zijn meest recente beelden inspireren door het menselijke lichaam. Door de bewegingen die het kan maken en de manier waarmee het emoties kan overbrengen.

Simon Gudgeon, in Knokke

Gudgeon liet zich voor zijn meest recente beelden – Bourrée, Retiré en Ephemera – inspireren door het menselijke lichaam. Door de bewegingen die het kan maken en de manier waarmee het emoties kan overbrengen. Hij werkte daarvoor samen met Ksenia Ovsyanick, Principal ballerina bij het Staatsballett van Berlijn. Terwijl zij de Stervende Zwaan danste, keek de kunstenaar gebiologeerd naar de elegantie en gratie en zag de poses die hij wenste te gebruiken in zijn werken. De bronzen beelden die Simon hiervan maakte, kan je komen bewonderen bij Early Birds Art Gallery in Knokke.

Kom ook eens kijken naar Search For Enlightenment, twee gestileerde hoofden, die in onze galerij wondermooi in de één-meter versie staan. Minimalistisch en semi- abstract, ze getuigen van een perfecte visuele harmonie. Of naar Reflection, die een bronzen vogel verbeeld in reflectie met zichzelf. Het kunstwerk symboliseert vrede en spirituele tevredenheid, kortom, het is een sculptuur om even rustig stil bij te staan.

En op heel wat andere fascinerende plekken in de wereld

Wil je het werk van deze kunstenaar beter leren kennen? Dan moet je de wijde wereld intrekken. Simon Gudgeon is erg bekend van zijn grote outdoor werken. Die beelden staan op diverse A-locaties, bijvoorbeeld bij het National Wildlife Museum in Jackson, Wyoming, in Hyde Park, Londen en bij het hoofdkantoor van Cirque du Soleil in Montreal. Een groot deel van zijn outdoor collectie is te bewonderen in zijn beeldenpark Sculptures by the Lakes op het platteland in Dorset. Het is een oase van 10,5 ha voor kunstliefhebbers en -verzamelaars, het grootste beeldenpark in het V.K. met tienduizenden bezoekers per jaar.

Simon Gudgeon en Mark Dedrie

Great minds think alike. Het is daarom geen toeval dat Mark Dedrie en Simon Gudgeon, beide figuratieve beeldhouwers met geabstraheerde elementen in hun werken, elkaar al lang volgen. Regelmatig ging er een mailtje heen en weer tussen het V.K. en Sint-Job-in-’t-Goor, waar Mark woont. En dan werden we gevraagd om een bezoek te brengen aan de studio in Dorset. Dit was lang voordat we de galerie hadden. Het werd een zeer aangename ontmoeting. Zijn beelden bleven op ons netvlies hangen, we waren echte fans geworden.

Jaren later kreeg Mark een uitnodiging om zijn zwanen te exposeren in de Royal Botanic Gardens in Londen. Hij kreeg de mooiste plaats op aarde om zijn beelden te plaatsen, dicht bij de vijver, met op de achtergrond de prachtige serres. En raad eens, die aanbeveling kwam van Simon.

Kort daarna werd onze oude droom om Simon te vertegenwoordigen, werkelijkheid.

A Sculpture must, above all, be a thing of beauty; it must uplift the spirit and enhance its surroundings.

Kunstwerken