Home Kunstenaars Ewoud De Groot

Ewoud De Groot

Niet ‘Born in the USA’ maar wel ‘Big in the USA’: kunstenaar Ewoud de Groot. Geïnspireerd door de grote Nederlandse en Vlaamse schilders voor hem, legt hij de natuur vast met eeuwenoude technieken en een uniek perspectief. Ewouds werken zijn aanwezig in privé- en bedrijfscollecties in Europa, Scandinavië en Amerika. In de V.S. participeert hij quasi jaarlijks aan de belangrijkste wildlife museumexposities zoals Birds in Art, Art and the Animal en Western Visions. Hij neemt er ook regelmatig deel aan grote galerie exposities.

Niet ‘Born in the USA’ maar wel ‘Big in the USA’: kunstenaar Ewoud de Groot. Geïnspireerd door de grote Nederlandse en Vlaamse schilders voor hem, legt hij de natuur vast met eeuwenoude technieken en een uniek perspectief.

Moderne Noord-Amerikaanse met Europese stijl gecombineerd

Watervogels zijn heel typisch in het werk van de Groot. Hij brengt dan ook heel wat tijd door bij de Waddenzee, die een onuitputtelijke inspiratie vormt. Meeuwen, plevieren, scholeksters en ook uilen en roofvogels, hij zet ze op een subtiel dynamische manier neer. Zijn werk heeft een lyrische en sobere stijl, hij kan als geen ander het licht vangen in zijn geabstraheerde achtergronden. Simon Gudgeon beschrijft het werk van Ewoud als een unieke naturalistische interpretatie die een Europese stijl combineert met een moderne Noord-Amerikaanse.

Zelf zegt hij er dit over: “ik beschouw mezelf als een natuurkunstenaar, maar ik schilder niet alleen een voorstelling van dieren in het wild. Ik wil een sfeer overbrengen door middel van kleur, een sfeer die een kamer kan vullen juist zoals zonneschijn die door het raam naar binnen valt.”

Uitstekende uitgangspunten voor een verdere internationale carrière

Ewouds werken zijn aanwezig in privé- en bedrijfscollecties in Europa, Scandinavië en Amerika. In de V.S. participeert hij quasi jaarlijks aan de belangrijkste wildlife museumexposities zoals Birds in Art, Art and the Animal en Western Visions. Hij neemt er ook regelmatig deel aan grote galerie-evenementen.

Bij Early Birds Arts Gallery merken we dat Ewoud uitstekend in de Belgische markt ligt, we hebben dan ook regelmatig nieuw werk in de galerie. Hij haalt goede veilingprijzen in V.S. en dat is een prima ondersteuning voor zijn verdere internationale carrière.

Zijn werk heeft een lyrische en sobere stijl, hij kan als geen ander het licht vangen in zijn geabstraheerde achtergronden.

Kunstwerken

Exposities

RDM Onderzeebootloods 20170330 - 20170402

Rotterdam Art Fair

Rotterdam Art Fair vindt dit jaar plaats van 30 maart t/m 2 april. Tijdens de beurs wordt een grote diversiteit aan collecties gepresenteerd. Van precolumbiaanse kunst, via Chinese terracotta paarden en middeleeuwse objecten tot moderne schilderijen en beeldhouwkunst.

lees meer