Home Kunstenaars Ewoud De Groot

Ewoud De Groot

Niet ‘Born in the USA’ maar wel ‘Big in the USA’: kunstenaar Ewoud de Groot. Geïnspireerd door de grote Nederlandse en Vlaamse schilders voor hem, legt hij de natuur vast met eeuwenoude technieken en een uniek perspectief. Ewouds werken zijn aanwezig in privé- en bedrijfscollecties in Europa, Scandinavië en Amerika. In de V.S. participeert hij quasi jaarlijks aan de belangrijkste wildlife museumexposities zoals Birds in Art, Art and the Animal en Western Visions. Hij neemt er ook regelmatig deel aan grote galerij exposities.

Combinatie van modern Noord-Amerikaanse en Europese stijl

Watervogels zijn heel typisch in het werk van de Groot. Hij brengt dan ook heel wat tijd door bij de Waddenzee, die een onuitputtelijke inspiratie vormt. Meeuwen, plevieren, scholeksters, maar ook uilen en roofvogels, zet hij op een subtiele, dynamische manier neer. Zijn werk heeft een lyrische en sobere stijl. Hij kan als geen ander het licht vangen in zijn geabstraheerde achtergronden. Simon Gudgeon beschrijft het werk van Ewoud als een unieke, naturalistische interpretatie die een Europese stijl combineert met een moderne Noord-Amerikaanse.

Zelf zegt hij er dit over: “Ik beschouw mezelf als een natuurkunstenaar, maar ik schilder niet alleen een voorstelling van dieren in het wild. Ik wil een sfeer overbrengen door middel van kleur. Een sfeer die een kamer kan vullen, net als zonneschijn die door het raam naar binnen valt.”

Uitstekende uitgangspunten voor een internationale carrière

Ewouds werken zijn aanwezig in privé- en bedrijfscollecties in Europa, Scandinavië en Amerika. In de V.S. participeert hij quasi jaarlijks aan de belangrijkste wildlife museumexposities zoals Birds in Art, Art and the Animal en Western Visions. Hij neemt er ook regelmatig deel aan grote galerij evenementen.

Bij Early Birds Arts Gallery merken we dat Ewoud uitstekend in de Belgische markt ligt. We hebben dan ook regelmatig nieuw werk in de galerie. Hij haalt goede veilingprijzen in V.S. en dat is een prima ondersteuning voor zijn verdere internationale carrière.

Zijn werk heeft een lyrische en sobere stijl. Hij kan als geen ander het licht vangen in zijn geabstraheerde achtergronden.

Kunstwerken

Exposities

Early Birds Knokke 20220416 - 20220509

Duo tentoonstelling Ewoud De Groot – Pieter Vanden Daele

Kom ze ontdekken: een collectie gloednieuwe wildlife schilderijen van Ewoud De Groot, een zeer bekende naam in de VS, en de bronzen vissen en kikkers van de Belgische kunstenaar Pieter Vanden Daele die rechtstreeks uit de mystieke onderwaterwereld lijken te komen.

lees meer
RDM Onderzeebootloods 20170330 - 20170402

Rotterdam Art Fair

Rotterdam Art Fair vindt dit jaar plaats van 30 maart t/m 2 april. Tijdens de beurs wordt een grote diversiteit aan collecties gepresenteerd. Van precolumbiaanse kunst, via Chinese terracotta paarden en middeleeuwse objecten tot moderne schilderijen en beeldhouwkunst.

lees meer