Home Exposities

Exposities

Early Birds Knokke 10/06/2022 - 11/07/2022

Expositie Animaliers

Bij Early Birds zijn we al vele maanden enthousiast bezig met het voorbereiden van deze bijzondere tentoonstelling en we stellen je maar liefst vier nieuwe dierenkunstenaars voor! Animaliers of dierenkunstenaars zijn beeldhouwers of schilders die zich gespecialiseerd hebben in de realistische weergave van dieren. Het begrip stamt uit de 19de eeuw in Frankrijk. Deze kunststroming groeide uit tot een vaste waarde op de kunstmarkt en animaliers staan vandaag weer helemaal in de belangstelling bij de grote veilinghuizen en kunstgalerijen.

lees meer
 

Voorbije exposities

Early Birds Knokke 14/05/2022 - 06/06/2022

Expositie Xavier Swolfs: Waterkleuren

De Belgische topaquarellist Xavier Swolfs laat op een geheel eigen manier landschappen herleven in zijn aquarellen. Je herkent het West-Vlaamse natuurschoon, de Belgische en Nederlandse kust, Venetië, Toscane, ... Xavier creëert met papier of doek, waterverf en water een ongelofelijke weidsheid in die landschappen. Je ‘hoort’ daarbij de bomen ruisen, het water kabbelen of klotsen, je ‘voelt’ de mist hangen en de zonnestralen schitteren. Dat levendig maken, daar is de lichte, speelse aquareltechniek - een spel tussen kleuren (de waterverf), het water en de tijd - bij uitstek geschikt voor. Je bent van harte welkom om de aquarel techniek van Xavier Swolfs te ontdekken tijdens de expo “Waterkleuren”!

lees meer
Early Birds Knokke 16/04/2022 - 09/05/2022

Duo tentoonstelling Ewoud De Groot – Pieter Vanden Daele

Kom ze ontdekken: een collectie gloednieuwe wildlife schilderijen van Ewoud De Groot, een zeer bekende naam in de VS, en de bronzen vissen en kikkers van de Belgische kunstenaar Pieter Vanden Daele die rechtstreeks uit de mystieke onderwaterwereld lijken te komen.

lees meer
Early Birds Knokke 12/03/2022 - 11/04/2022

Timeless Sculptures, de nieuwe tentoonstelling van animalier Mark Dedrie

Marks krachtige bronzen sculpturen van dieren, en vogels in het bijzonder, zijn internationaal gerenommeerd in Europa, de V.S. en het Midden-Oosten. Gloednieuw werk van de voorbije twee jaar ontdek je nu in Knokke!

lees meer
Namur Expo 11/11/2021 - 21/11/2021

Kunstbeurs ANTICA Namur

Antica Namen, de ontmoetingsplaats voor liefhebbers van Kunst en Oudheden keert dit najaar van 13 tot 21 november 2021 terug in de Waalse hoofdstad. Antica verzamelt 135 exposanten gedurende 10 dagen. Een niet te missen evenement voor alle kunstliefhebbers.

lees meer
Early Birds Knokke 05/11/2021 - 06/12/2021

Overzichtstentoonstelling Jef Diels

De man die er zijn missie van gemaakt heeft om te laten zien wat mooi is: een betere reden om onze galerie in november te bezoeken is er niet. Jef Diels voert 17de eeuwse schildertechnieken tot in de perfectie uit. Hij schildert barokke versies, vol kleurenpracht, van hedendaagse en alledaagse voorwerpen. Recent evolueerden zijn schilderijen ook naar eenvoudigere en helemaal verstilde beelden.

lees meer
Early Birds Knokke 08/10/2021 - 01/11/2021

Isabel Miramontes – Jef Van Grieken

De visuele taal van Miramontes presenteert standvastig het menselijke wezen in alle dubbelzinnigheid van zijn kracht en zwakheid, zijn geborgenheid en verlangen naar vrijheid, zijn dromen en triomfen. Dit fascinerende figuur, de synthese van vormen en gedachten, drukt de echtheid van het leven uit met zijn momenten van blijheid, maar ook van drama, verlatenheid en spanning. Inderdaad een figuur die zeker weet te spreken tot iedereen in de diepte van zijn of haar wezen. Haar werk wordt tentoongesteld in exceptionele galerieën door heel Europa.

lees meer
1 2 3 4