Actualiteit

Le Miel n°5 - Michel Bassompierre

Schijf je in voor de publieke opening van de expo ‘Closer to Nature’!

Francis Dedrie en het Early Birds team nodigen je uit voor de publieke opening van onze nieuwe duo-tentoonstelling ‘Closer to Nature’, die de werken van Michel Bassompierre en Renso Tamse in de schijnwerper stelt. De opening vindt plaats op zaterdag 15 en zondag 16 oktober van 14 tot 18 uur. We verwelkomen je graag met een drankje in bijzijn van Renso Tamse.

Lees meer

Upcycling: de toekomst van de kunst?

We zien het al een hele tijd in alle geledingen van de maatschappij: kritische boodschappen over overmatige consumptie en milieuvervuiling. Recycling en upcycling zijn noodzakelijke acties geworden in de strijd om een schoner milieu. Ook de kunstwereld ontsnapt niet aan deze maatschappelijke verandering en dat merken we ook bij Early Birds Art Gallery.

Lees meer

Nacht van Het Zoute

Bij Early Birds Art Gallery genoten we van een aangenaam drukke zomer met maar liefst twee nieuwe exposities. De bronzen mannensculpturen van Philippe Timmermans en de fotografie van Tim Flach werden druk bezocht, en de bijhorende vernissages en de Nacht Van Het Zoute, zorgden ervoor dat de Early Birds geen minuut hebben stil gezeten. Het was voor ons een waar genoegen om iedereen te ontvangen. Geniet nog even na met de foto’s van de feestelijke vernissage van Tim Flach tijdens de Nacht Van Het Zoute.

Lees meer

Schrijf je in voor de vernissage van de Expo Tim Flach!

Early Birds Art Gallery nodigt je uit voor de vernissage van onze nieuwe expo Tim Flach. Je bent van harte welkom tijden de Nacht van het Zoute op vrijdag 5 augustus van 19u tot middernacht. Na twee jaar afwezigheid is de Nacht Van Het Zoute terug. Het belooft een extra feestelijke editie te worden. Zowel in onze galerij als bij de collega handelaars, kledingzaken en juweliers in het Zoute heerst er ‘knaldrang’.

Lees meer

Een origineel bronzen beeld

Een origineel bronzen beeld, épreuves d’artiste, artist proof’s, EA, 8 + 4, wat betekent dat juist? Francis Dedrie legt het uit.

Lees meer

Kom langs op de expositie Philippe Timmermans

Early Birds Art Gallery nodigt je met plezier uit op de vernissage van de nieuwe expositie van Philippe Timmermans. Je bent van harte welkom tijdens de opening op zaterdag 16 juli vanaf 14 uur in aanwezigheid van de kunstenaar. De beelden van Philippe Timmermans worden geflankeerd door diverse werken van onze vaste kunstenaars.

Lees meer

In The Spotlight: Philippe Timmermans

Philippe Timmermans (°1957) maakt mannelijke sculpturen in brons. Die kan je nu komen ontdekken in Knokke. Het werk van Timmermans heeft een duidelijke signatuur, te herkennen aan de typische houdingen van de naakte lichamen en de zeer fijn aangebrachte texturen, die samen zijn ‘handtekening’ vormen. Wij laten je graag kennismaken met de kunstenaar en zijn werk.

Lees meer

Animaliers: een beestige tijdreis

De geschiedenis van dierenkunst, van het zwijn van Sulawesi tot de grote Vlaamse animalière Greta Van Puyenbroeck.

Lees meer