Actualiteit

Schrijf je in voor de vernissage van de Expo Tim Flach!

Early Birds Art Gallery nodigt je uit voor de vernissage van onze nieuwe expo Tim Flach. Je bent van harte welkom tijden de Nacht van het Zoute op vrijdag 5 augustus van 19u tot middernacht. Na twee jaar afwezigheid is de Nacht Van Het Zoute terug. Het belooft een extra feestelijke editie te worden. Zowel in onze galerij als bij de collega handelaars, kledingzaken en juweliers in het Zoute heerst er ‘knaldrang’.

Lees meer

Een origineel bronzen beeld

Een origineel bronzen beeld, épreuves d’artiste, artist proof’s, EA, 8 + 4, wat betekent dat juist? Francis Dedrie legt het uit.

Lees meer

Kom langs op de expositie Philippe Timmermans

Early Birds Art Gallery nodigt je met plezier uit op de vernissage van de nieuwe expositie van Philippe Timmermans. Je bent van harte welkom tijdens de opening op zaterdag 16 juli vanaf 14 uur in aanwezigheid van de kunstenaar. De beelden van Philippe Timmermans worden geflankeerd door diverse werken van onze vaste kunstenaars.

Lees meer

In The Spotlight: Philippe Timmermans

Philippe Timmermans (°1957) maakt mannelijke sculpturen in brons. Die kan je nu komen ontdekken in Knokke. Het werk van Timmermans heeft een duidelijke signatuur, te herkennen aan de typische houdingen van de naakte lichamen en de zeer fijn aangebrachte texturen, die samen zijn ‘handtekening’ vormen. Wij laten je graag kennismaken met de kunstenaar en zijn werk.

Lees meer

Animaliers: een beestige tijdreis

De geschiedenis van dierenkunst, van het zwijn van Sulawesi tot de grote Vlaamse animalière Greta Van Puyenbroeck.

Lees meer

Nieuwe kunstenaar Tim Flach

Ze kijken recht in de lens of lijken te poseren als volleerde mannequins. Sommigen in hun strak verenpak, anderen zich schijnbaar onbewust van hun schitterende kleurrijke schoonheid. Het zijn de ‘Birds’ van de Britse dierenfotograaf Tim Flach (°1958).  Ze zijn in goed gezelschap. Flach maakte eerder prachtige fotoseries (en boeken) over paarden (Equis, 2008), honden (Dog Gods, 2010) en bedreigde diersoorten (Endangered, oktober 2017).

Lees meer
Stéphane Gisclard Knokke

Nieuwe kunstenaar Stéphane Gisclard

Stéphane Gisclards schilderijen voeren je naar de roaring twenties. Het is dus NU het perfecte moment om deze Franse topkunstenaar voor te stellen bij Early Birds Art Gallery.

Lees meer

Nieuwe kunstenaar Jean-Pierre Maltèse

Bergen, vlaktes met lavendel, wijngaarden, dorpjes en bootjes op de Middellandse Zee in de meest intense kleuren. De Franse kunstschilder Jean-Pierre Maltèse is een van de grootste coloristen van onze tijd.

Lees meer