Home Exposities Closer to Nature: Expositie Michel Bassompierre – Renso Tamse
Inschrijven
Data
15 October - 13 November 2022
Location
Contact details

Closer to Nature: Expositie Michel Bassompierre – Renso Tamse

‘Closer To Nature’ is een prachtig, artistiek huwelijk tussen Renso Tamse en Michel Bassompierre. Twee kunstenaars die de natuur een nauw hart toedragen en zich hier ook expliciet voor inzetten. De natuur is hun muse en met hun werken tonen ze hun fascinatie en liefde voor deze onuitputbare bron van inspiratie.

Wie is Renso Tamse?

Renso Tamse wil bij elk van zijn schilderijen het verhaal van het leven en de natuur vertellen om op die manier de schoonheid van onze planeet te tonen. Zijn schilderijen zijn realistische aquarellen van dieren en de natuur.

 

Wie is Michel Bassompierre?

Michel Bassompierres dierensculpturen in brons en marmer ontroeren, vooral door hun vriendelijke uitstraling en kenmerkende ronde vormen. Deze Franse kunstenaar is een van de belangrijkste hedendaagse animaliers, en hij slaagt er ook in om deze kunststroming resoluut te beïnvloeden met zijn heel eigen stijl.

Ten voordele van de ‘Sunday Foundation’ 

De keuze voor dit goede doel lag bij kunstenaar Renso Tamse. De kunstenaar heeft gedurende zijn hele carrière al tal van doelen gesteund. Met deze tentoonstelling is dat niet anders en koos Tamse voor het initiatief van zijn goede vriend Sander de Kramer. 

 

De Sunday Foundation is een initiatief van de Rotterdammers Sander De Kramer en Hugo Borst. De zeer bevlogen en geëngageerde schrijvers/columnisten schreven veel over, wat zij noemen, ‘vergeten plekken’ in de wereld. Plekken waar zich schrijnende, ontoelaatbare of zelfs onmenselijke dingen afspelen, maar die om één of andere reden geen of weinig internationale aandacht krijgen. 

 

De Kramer en Borst vinden dat onverteerbaar. Daarom zijn zij, met een groep gelijkgestemden waaronder artsen en geëngageerde ondernemers, de Sunday Foundation gestart.