Home Exposities Inner Pressure: Expo Mark Dedrie en Mattie Schilders
Inschrijven
Data
29 April - 12 June 2023
Location
Contact details

Inner Pressure: Expo Mark Dedrie en Mattie Schilders

Van 29 april tot en met 12 juni blikken we in een gloednieuwe tentoonstelling terug op waar het voor kunstenaar Mark Dedrie begon. We brengen zijn mooiste creaties naar België en geven je de kans om in primeur de herwerking van zijn allereerste beeld “Inner Pressure” te bewonderen. Het was ook deze inner pressure die de kunstenaar doorheen zijn carrière voortstuwde . 

Vandaag is zijn passie voor kunst vuriger dan ooit. Hét uitgelezen moment voor een unieke retrospectieve boordevol gerenommeerde werken van Dedrie, vergezeld door neo-impressionistische schilderijen van Mattie Schilders

Inner Pressure is de innerlijke drang die je voortstuwt in je leven.
Mark Dedrie

Mark Dedrie, een kunstenaar in beweging

35 jaar geleden creëerde Mark Dedrie zijn eerste werk en dat was onmiddellijk een schot in de roos bij het artistiek gevoelig publiek. De innerlijke drang of inner pressure van Dedrie om artistieke grenzen te verleggen was niet langer controleerbaar en vol overgave bewandelde hij verder het pad als beeldhouwer.

Doorheen de jaren evolueerden zijn werken van geabstraheerde vormen naar realistische vogelsculpturen. Ongrijpbare, mysterieuze wezens die door Dedrie als een verfijnde destillatie van de zichtbare werkelijkheid worden voorgesteld. Met zijn hoge graad van verfijning en less is more als drijvende kracht, creëert Dedrie zachte, sensuele sculpturen die de uitzonderlijke gratie van vogelsoorten versterken. 

Dedrie slaagt erin om met spaarzame details elk beeld tot leven te wekken en menig kunstkenner en -liefhebber te verbazen. Ondertussen is zijn bekendheid als kunstenaar gegroeid en vliegen de vogels naar andere continenten.

Mattie Schilders

De Nederlandse kunstenaar Mattie Schilders volgde zijn opleiding aan de Academie voor Industriële Vormgeving te Eindhoven en aan de Academie Beeldende Vorming te Tilburg. Zijn schilderijen zijn een analytisch onderzoek waarin hij je meesleept in een landschap dat aarde, horizon en lucht in elkaar laat vloeien. 

Met de natuur als inspiratiebron gaat Mattie aan de slag. Hij doorgrondt de universele wetten van wat hij waarneemt en reduceert het tot een handvol kleuren en schetsmatige structuren. Werken waarbij naturalisme en een zekere abstractie hand in hand bestaan.

Early Birds Art Gallery is de enige Belgische galerie waar Schilders’ werken te bewonderen zijn. 

Vernissage op zaterdag 29 april van 14u tot 18u

Op 29 april geven we het startschot van Inner Pressure. We nodigen je van harte uit in Knokke tussen 14u en 18u voor een feestelijke vernissage en geven je de kans om in aanwezigheid van de kunstenaars deze unieke retrospectieve te ontdekken. 

Heb je vrienden en familie die willen kennismaken met onze kunstenaars? Nodig ze zeker uit en geniet samen van een bezoek aan onze galerie.

Hierna is de expositie tot 12 juni te bewonderen.