Home Kunstenaars Chris Maynard

Chris Maynard

“I’m an artist and I carve feathers”. Aan het woord is de Amerikaanse ‘verenkunstenaar’ Chris Maynard. Een grote naam in de VS, nog relatief onbekend in onze contreien.

Wonderlijke silhouetten van vogels

Met chirurgisch kleine mesjes en schaartjes knipt en versnijdt Maynard veren, waardoor silhouetten van vogels ontstaan. Hij werkt met veren van kalkoenen, papegaaien, pauwen en andere vogels. Deze bewerkt hij tot uiterst subtiele composities.

Maynards werk belicht de natuurlijke patronen en kleuren van de veren en nodigt de kijker uit om te kijken en te blijven kijken. Veel van de veren zijn van nature afgeworpen, wat betekent dat de vogels waar ze vandaan kwamen mogelijk nog leven. De kunstenaar is een natuurbeschermer in hart en nieren. Hij werkt nooit met veren die illegaal verkregen zijn.

Chris Maynard haalt zijn inspiratie uit de veren zelf en het gevoel van beweging die ze creëren. De keuze voor ‘zijn’ materiaal werd ingegeven door zijn wens om te kunnen vliegen. “Veren zijn zo betekenisvol voor ons, omdat we allemaal wel stiekem hopen om te kunnen vliegen,” vertelt hij daarover.

Chris Maynard, vaste waarde in talrijke privé collecties en musea

Sinds 2010 is Chris Maynards werk te bewonderen in verschillende musea -waaronder het National Museum of Wildlife Art in Jackson, Wyoming. Hij is ook een vaste waarde in talrijke privé collecties in Noord-Amerika, Azië, Europa en Australië. Deze verenkunstenaar ontdekken kan ook in onze galerij in Knokke.

Veren zijn zo betekenisvol voor ons, omdat we allemaal wel stiekem hopen om te kunnen vliegen.

Kunstwerken