Home Kunstenaars Jean-Pierre Maltèse

Jean-Pierre Maltèse

Bergen, vlaktes met lavendelvelden en wijngaarden, pittoreske dorpjes, bootjes op de Middellandse Zee in de meest intense kleuren. Jean-Pierre Maltèse is een van de grootste coloristen van onze tijd. Met zijn doeken beschrijft hij de Provence niet, hij suggereert, roept emoties in het leven en prikkelt de verbeelding.

Maltèse werd geboren in Tunesië en bracht zijn vroege jeugd door in Noord-Afrika. Hij studeerde aan de Beaux-Arts van Toulon en La Seyne en raakte bevriend met de schilders van de Toulon-school. Vandaag is hij een belangrijke kunstenaar binnen de hedendaagse Provençaalse school.

Zijn werken stralen moderniteit en harmonie uit. Hij verwijdert verf om figuren, objecten en bomen te onthullen. Het is zijn signatuur. Zijn creaties zijn altijd gebaseerd op een thema. De natuur is voor hem een permanente bron van verwondering. De platte kleurvlakken creëren de magie van scènes die worden opgewarmd door het zuidelijke licht.

Maltèse: “een schilderij vertelt een verhaal, hoe abstract ook. Het is het verhaal van zijn relatie met andere objecten, met de toeschouwer, en zijn eigen onderscheidende verhaal tussen de elementen waaruit het bestaat: de vorm, kleur, materiaal en grens.”

Kunstwerken

Exposities

Early Birds Knokke 20210703 - 20210802
Philippe Timmermans Small Sculpture

Expo Philippe Timmermans & Jean-Pierre Maltèse

Philippe Timmermans was de voorbije maanden niet uit zijn atelier te branden. Hij creëerde verschillende gloednieuwe werken. Helemaal in zijn kenmerkende stijl, met krachtige poses van de naakte mannenlichamen en de zeer fijn aangebrachte texturen in het brons. Wie beter dan de werken van de Franse colorist Jean-Pierre Maltèse passen bij dit zomerse seizoen? Vlaktes met lavendelvelden en wijngaarden, pittoreske dorpjes, scheepjes op de Middellandse Zee in de meest intense kleuren. Ze doen je dromen over de Provence en nog veel meer. Met trots stellen wij in Knokke 12 nieuwe schilderijen van deze artiest voor.

lees meer