Home Kunstenaars Jean-Pierre Maltèse

Jean-Pierre Maltèse

Bergen, vlaktes met lavendelvelden en wijngaarden, pittoreske dorpjes, bootjes op de Middellandse Zee in de meest intense kleuren. Jean-Pierre Maltèse is een van de grootste coloristen van onze tijd. Met zijn doeken beschrijft hij de Provence niet, hij suggereert, roept emoties in het leven en prikkelt de verbeelding.

Jean-Pierre Maltèse, een kunstenaar geboren in Bizerte, Tunesië in 1946, wiens vroege jaren in Noord-Afrika een blijvende inspiratiebron zijn voor zijn meesterlijke kunstwerken. Met een artistieke ontwikkeling aan de gerenommeerde Beaux-Arts in Toulon en La Seyne, betovert hij de hedendaagse Provençaalse kunstscene met zijn meesterlijke weergave van maritieme vergezichten en adembenemende landschappen.

Maltèse’s penseelvoering omarmt de grens tussen abstractie en figuratie met een minimalistische grafische stijl. Elk schilderij onthult een uniek verhaal, een reis door de Provence, waar kleurvlakken de magie herscheppen van landschappen verwarmd door het heldere licht van de Middellandse Zee. Zijn veelzijdigheid strekt zich uit tot keramiek, beeldhouwkunst en gravure, waardoor hij een opmerkelijke bijdrage levert aan de hedendaagse kunstscène.

Kunstwerken

Exposities

Early Birds Knokke 20210703 - 20210802
Philippe Timmermans Small Sculpture

Expo Philippe Timmermans & Jean-Pierre Maltèse

Philippe Timmermans was de voorbije maanden niet uit zijn atelier te branden. Hij creëerde verschillende gloednieuwe werken. Helemaal in zijn kenmerkende stijl, met krachtige poses van de naakte mannenlichamen en de zeer fijn aangebrachte texturen in het brons. Wie beter dan de werken van de Franse colorist Jean-Pierre Maltèse passen bij dit zomerse seizoen? Vlaktes met lavendelvelden en wijngaarden, pittoreske dorpjes, scheepjes op de Middellandse Zee in de meest intense kleuren. Ze doen je dromen over de Provence en nog veel meer. Met trots stellen wij in Knokke 12 nieuwe schilderijen van deze artiest voor.

lees meer