Home Kunstenaars Paul Villinski

Paul Villinski

Mooi georkestreerde zwermen vlinders, die versmelten tot een organisch geheel. Dat zijn de abstracte, driedimensionale ‘schilderijen’ van de kunstenaar Paul Villinski. Villinski’s vlinders zijn iets wat je gezien moet hebben. ‘Only in Knokke’, want Early Birds Art Gallery is de enige vertegenwoordiger van deze kunstenaar in België.

Sculpturale muurwerken met aluminium vlinders

Al meer dan 30 jaar maakt deze Amerikaan grootschalige installaties met individuele, aluminium vlinders. Als zoon van een luchtmachtpiloot is deze Amerikaanse beeldhouwer al vroeg gefascineerd door vliegen. Vlinders zijn dan een logische associatie, maar in zijn werken komen ook andere aspecten terug, zoals bijvoorbeeld vliegmachines. Wij voelen er zelfs een vleugje Panamarenko in.

Achter de aluminium vlinders zit een mooi verhaal. Blikjes die rondslingeren in de straten van New York vormen de basisgrondstof. De blikjes worden verzameld en in het atelier van Villinski gerecycleerd tot zijn signatuur vlinders. De delicate creaturen krijgen een laagje zwart of witte verf, een diepblauwe of zelfs chique gouden of zilveren tint.

Projecten op maat mogelijk

Werken van Villinski vind je terug in heel wat private woningen, in verschillende musea en tijdens talrijke solotentoonstellingen in de V.S. Zijn werken op maat sieren ook hotellobby’s, recepties van banken, platenstudio’s, enzovoort.

Heb jij een bijzondere ruimte die aangekleed moet worden? Een project op maat is mogelijk. Vanuit de galerij begeleiden we je in je contacten met de kunstenaar en zijn medewerkers.

Achter de aluminium vlinders van Villinski zit een mooi verhaal. Blikjes die rondslingeren in de straten van New York worden verzameld en in het atelier van Villinski gerecycleerd.

Kunstwerken